Wandelen

De afwisselende omgeving is ideaal om te wandelen. Het landschap wisselt tussen spectaculaire bergtoppen en glooiende heuvels, afgewisseld met bossen, wijngaarden, kastelen en dorpen. Op vele plaatsen hebt u een prachtig panorama. Er zijn vele paden uitgestippeld.

Je wandelt graag met z'n tweeën, met het gezin of met een groepje vrienden of familie. Je bepaalt het liefst je eigen tempo en beslist zelf waar en wanneer je wil pauzeren of van welk panorama je wat langer wil genieten. Anderzijds is het niet steeds eenvoudig om op eigen houtje de juiste wandelroutes uit te zoeken, aan het goede kaartenmateriaal te geraken. En vergt de praktische organisatie ook heel wat tijd en moeite.

De wandelreizen van Visitmatra lossen deze problemen voor je op. Onze jarenlange ervaring en kennis garanderen dat je tijdens je wandelvakantie de mooiste tochten kan doen, aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen en/of kaarten en alle nodige interessante informatie.

U hebt de volgende keuze dagtochten van 2 km tot 40 km en trektochten van 3, 4 of 5 dagen op een uitgestippelde route.

Je kan dus vrij en zorgeloos aan je wandelreis beginnen. Voor families met kinderen zijn er enkele kindvriendelijke wandelroutes. Van 2 tot 5 km lengte. Op deze routes kunt u het volgende beleven: speeltuinparken, bootje varen, een bergriviertje, uitkijktorens, dierentuin, ijskraampjes en drankgelegenheid.